Termeni si conditii

1. Orice persoana care doreste sa incheie un contract de inchiriere auto trebuie sa prezinte actul de identitate in original (B.I. / C.I. sau pasaport pentru persoanele de alta nationalitate) si carnetul de conducere, ambele avand valabilitate pe toata perioada derularii contractului de inchiriere auto. Permisul de conducere trebuie sa aiba o vechime minima de 12 luni de la obtinerea categoriei B. Nu se vor incheia contracte de inchiriere autovehicule cu clienti care detin dovezi inlocuitoare ale permisului de conducere. Atat actul de identitate cat si permisul de conducere trebuie sa aiba valabilitate inca cel putin 3 (trei) luni dupa incheierea contractului de inchiriere.

2. Orice persoana care inchiriaza autovehiculul trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani si sa posede carnet de conducere de minim 1 an vechime la data incheierii contractului cu MAREXVAL TRANS.
3. Persoana care inchiriaza autovehiculul trebuie sa precizeze la momentul semnarii contractului numele si prenumele persoanei / persoanelor care vor mai conduce autovehiculul pe perioada inchirierii, clientul nefiind exonerat de raspundere.

4. Folosirea bunului inchiriat de catre alte persoane decat cele specificate in contract este strict interzisa.
5. Plata serviciului de inchiriere auto se va face la momentul semnarii contractului de inchiriere si / sau la momentul preluarii autovehiculului de catre client. De asemenea, clientul are posibilitatea de a efectua plata in contul bancar al MAREXVAL TRANS, prin transfer bancar, in avans, astfel incat sa fie permisa incasarea banilor inainte de preluarea autovehiculului de catre client.

6. Plata se va efectua in Lei la cursul afisat pe site, in sectiunea Informatii utile / curs valutar. La primirea autovehiculului, clientul va semna un proces verbal de predare-primire care va contine descrierea exacta a starii autovehiculului. La returnare, clientul are datoria de a preda autovehiculul in aceleasi conditii in care l-a primit.

7. La semnarea contractului de inchiriere auto, clientul are obligatia de a achita o garantie, in functie de tipul masinii inchiriate. Garantia variaza intre 350 si 700 euro, in functie de de clasa autoturismului si se poate achita cash sau poate fi retinuta pe card, la data preluarii masinii.

8. Perioada minima de inchiriere este de 3 zile, cu limita de kilometri de 150km/zi. Depasirea numarului de kilometri va fi taxata cu 0,1 euro + tva / km pentru fiecare kilometru depasit. Pentru inchirieri mai mari de 3 zile nu se aplica limita de kilometri.
9. Autovehiculul inchiriat nu poate fi folosit pentru tractarea altor vehicule sau autovehicule, pentru transport cotra cost a bunurilor si/sau a persoanelor, pentru participarea la intreceri, raliuri sau alte asemenea activitati.

10. Subinchirierea autovehiculului este interzisa.

13. Prelungirea contractului de inchiriere se va face doar cu acordul scris (inclusiv fax, e-mail) al MAREXVAL TRANS. Prelungirea perioadei de inchiriere se va efectua numai dupa plata in avans a contravalorii serviciilor de inchiriere pentru perioada de prelungire. Prelungirea perioadei de inchiriere este strict interzisa in alte conditii decat cele specificate. In caz contrar, proprietarul autovehiculului isi rezerva dreptul de a anunta orice incident catre organele de ordine publica.

14. Clientul are obligatia sa anunte cu cel putin 12 ore inainte, in scris (inclusiv fax, e-mail) orice intarziere a predarii autovehiculului. Este permisa intarzierea cu o ora a predarii autovehiculului. Orice intarziere de 1 (unu) – 3 (trei) ore, neanuntata in prealabil, se taxeaza cu 50% din tariful stabilit pentru o zi de inchiriere a respectivului autovehicul, iar pentru mai mult de 3 (trei) ore intarziere se va percepe tariful practicat pentru o zi de inchiriere a autovehiculului in cauza.

15. Livrarea si returnarea autovehiculului se vor face la data si ora indicate de catre client si acceptatea de catre proprietar, in intervalul orar 08:00 – 19:00 (de luni pana vineri) sau in intervalul orar 8.00 – 16,00 (sambata), la unul din sediile ale firmei. Livrarea si/sau returnarea autovehiculului in alt interval de timp si la o alta destinatie decat cele stabilite se vor face cu acordul proprietarului, cu plata unui tarif suplimentar, astfel:

pentru livrarea si/sau returnarea autovehiculuilui la unul din sediile firmei in intervalul 19:00 – 08:00 (de luni pana vineri) se percepe un tarif suplimentar de 15 euro, sau in intervalul 16,00 – 9,00 (de sambata pana duminica) se percepe un tarif suplimentar de 25 euro
pentru livrarea si/sau returnare autovehiculului in alta locatie in intervalul 08:00 – 19:00, se percepe un tarif suplimentar de 15 euro
pentru livrarea si/sau returnare autovehiculului in alta locatie in intervalul 19:00 – 08:00, se percepe un tarif suplimentar de 25 euro.

16. Incalcarea regulilor de circulatie, amenzile si taxele de parcare reprezinta responsabilitatea stricta a clientului si vor fi suportate integral de catre acesta.

17. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparatii.

18. In cazul in care aceste conditii nu sunt indeplinite, se poate solicita o garantie suplimentara ce va fi stabilita in functie de valoarea prejudiciului, care se ramburseaza numai la returnarea masinii in buna stare de functionare si de caroserie, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele din dotare.

19. MAREXVAL TRANS nu isi asuma raspunderea pentru fluctuatia de autovehicule din parcul auto. Rezervarea propriu-zisa a autoturismului de inchiriere se considera efectuata dupa confirmarea data de un reprezentant MAREXVAL TRANS pe email sau telefonic.

20. Daca persoana care doreste sa incheie un contract de inchiriere are varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani, se va aplica un tarif suplimentar (taxa de sofer tanar) in valoare de 4 Euro / zi (TVA inclus). Taxa maxima pentru „sofer tanar” este de 40 Euro per inchiriere.

21. Autovehiculele din gama „Premium” nu pot fi inchiriate de persoane cu varsta sub 25 de ani.

22. Pentru rezervarile la care nu s-a efectuat plata in avans, clientul poate anula sau schimba o rezervare cu pana la 48 ore inainte de livrarea masinii. Modificarea unei rezervari se face fara penalizari. Pentru anularea unei rezervari NU SE percepe penalitate.
Pentru rezervarile la care s-a efectuat plata in avans, clientul poate anula sau schimba o rezervare cu pana la 48 ore inainte de livrarea masinii. Modificarea unei rezervari se face fara penalizari. Daca s-a efectuat plata, anularea rezervarii nu implica restituirea banilor.
23. Orice litigiu ce deriva din „Termeni si conditii” va fi solutionat de catre instantele judecatoresti competente de la sediul MAREXVAL TRANS.